Beauty Food!

Je kunt natuurlijk allerlei crèmetjes kopen om ‘mooier’ te worden. Maar het kan ook anders en goedkoper! Er bestaat namelijk een heleboel (lekker) eten waar jij mooier van wordt! Bovendien is het allemaal ook gezond, dus je kunt er bijna zoveel van eten als je wilt. En het is ook nog eens beter dan al die ongezonde snacks, dus hier een overzicht van het beauty food!

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar IK krijg hier honger van! En het is allemaal gezond en goed voor je, dus waarom zou je het niet eten? 🙂

Sterke en glanzende nagels krijg je van nootjes. In nootjes zit namelijk de stof selenium, die er voor zorgt dat jou nagels stevig en mooi zijn. Vooral paranoten zitten er vol mee, dus als je sterkere nagels wilt weet je wat je te doen staat!

Yoghurt is hartstikke lekker om je dag mee te beginnen, maar het is ook hartstikke goed voor je! Zure zuivelproducten (bijv. yoghurt en kwark) bevatten probiotica, een gezonde bacterie die hartstikke goed is voor je darmen. En dat zie je dan weer terug in je huid!

Wil je dat je haar sneller groeit? Linzen en kidneybonen bevatten proteïnes die ervoor zorgen dat je haar sneller groeit. Bovendien zit er ook ijzer, zink en biotine in, waar je haar mooi van gaat glanzen. Pluspunt: je ouders zijn ook blij dat jij enthousiast reageert op groenten bij het avondeten!

Hou je van vis? Dan heb je geluk! Vis is namelijk supergoed voor je, want het bevat Omega 3-vetzuren die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Maar ze zorgen ook voor een goed vochtgehalte in je huid. Je krijgt er dus een stralend velletje van, en dat wilt iedereen, toch?

Heb je last van acne? Dan is het goed om aardbeien te eten! Daarin zit namelijk veel zink, dat tegen acne helpt. Het zit trouwens ook in paranoten. (Ja, die waar je ook mooie nagels van krijgt!)

Voor een mooie, stevige huid kun je het beste veel sinaasappels en andere citrusvruchten eten. Daarin zit veel vitamine C zorgt ervoor dat je een mooie stevige huid krijgt en helpt ook tegen invloeden van buitenaf (denk aan luchtvervuiling) waardoor je huid droog of rood kan worden. Vitamine C zit ook in bessen en tomaten, lekker en gezond dus!

Wortels zijn ook echte krachtpatsertjes als het om beauty gaat, ze zitten namelijk voor met caroteen wat goed voor je huid en haar is. Ook lekker om mee naar school te nemen voor in de pauze!

Heb je een bleke en vale huid? Het kan goed zijn dat je te weinig ijzer binnen krijgt! Ijzer zit onder andere in (rood) vlees, pompoen, gedroogd fruit en graanproducten. Beter drink je er geen zuivel bij, want dat belemmert de ijzer opname! Vitamine C stimuleert dat juist weer, en daar krijg je ook weer een mooiere huid van!

Water is ook supergoed voor je, het zorgt namelijk voor de afvoer van afvalstoffen. Als die niet goed worden weggevoerd kunnen ze zich ophopen op de huid, wat dan weer een grauwe look en pukkeltjes tot gevolg kan hebben. Voortaan dus lekker een flesje water mee naar school!

Verder kun je strenge dieten beter vermijden, daarmee krijg je vaak te weinig vitamines en mineralen binnen. Je mag dan wel slank zijn, maar daardoor krijg je vaak wel een doffe, vale en kwetsbare huid. Bovendien zijn vitamines en mineralen juist stoffen die je lichaam beschermen tegen ziektes!

Waarschijnlijk weet je het al, maar alcohol is ook slecht voor je huid. Het droogt ‘m uit en je wordt er rood en pukkelig van. Sowieso is het beter alcohol te laten staan, onder de 25 tast het namelijk ook je hersenen aan!

Als je deze producten vaak eet heb je eigenlijk een win-win effect, want het zorgt voor een mooie huid en is supergezond, waardoor je ouders ook weer blij worden omdat jij niet constant aan de chips zit! 😉

Advertenties

3 thoughts on “Beauty Food!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s