Oeps, te veel gekocht!

Deze zomervakantie heb ik veel make-up gekocht… Iets TE veel! Daarom ga ik nu een pauze inlassen en een hele tijd niks kopen. Maar hoe doe je dat het beste? Ik geef jullie wat tips als jullie ook willen afkicken!

Tip 1: Begin op het goede moment

Het is heel belangrijk om op het goede moment te beginnen. Het is bijvoorbeeld niet zo handig om te beginnen als je nog een heleboel dingetjes wilt kopen! Je kunt beter beginnen als je alles wat je ECHT nodig hebt, al hebt. Dus als je mascara bijna op is, kun je die eerst beter weer even kopen. Stel bijvoorbeeld een lijst op met dingen die je nog wilt kopen voordat je begint met sparen. Werk die lijst af (je hoeft er natuurlijk niet perse alles van te kopen) en begin daarna pas. Dan wordt het makkelijker om minder te kopen!

Tip 2: Zeg nee

Tuurlijk, naar de stad gaan is hartstikke leuk, maar niet zo handig als je aan het sparen bent. Zeg dus niet altijd ja als iemand vraagt of je mee gaat, maar zeg ook eens nee. En het werkt natuurlijk helemaal niet als jij iemand anders mee vraagt om te shoppen!

Tip 3: Stel een duidelijk doel

Het is heel handig om een duidelijk doel te stellen tot wanneer je wilt sparen. Je kunt natuurijk ook langer doorgaan, maar als je een doel voor ogen hebt, bereik je het eerder dan wanneer je maar wat in wilde weg gaat doen. Stel een datum op tot wanneer je bijvoorbeeld wilt sparen,  die makkelijk te onthouden is, bijvoorbeeld je verjaardag als dat niet meer zo lang duurt. Of neem een bepaald bedrag in gedachten wat je bij elkaar wilt sparen!

Tip 4: Stel anderen op de hoogte

Het is hartstikke fijn om andere mensen op de hoogte te stellen van je voornemen. Je hoeft het natuurlijk niet van de daken te schreeuwen, maar het is toch wel handig als bepaalde mensen het weten, bijvoorbeeld je vader en moeder. Die kunnen je dan waarschuwen als je toch weer de verkeerde kant op dreigt te gaan! Het is ook goed om tegelijkertijd met een vriendin te gaan sparen, dan kunnen jullie elkaar ‘steunen in de moeilijke tijden’ (:P) en de een kan de ander minder makkelijk overhalen om te gaan winkelen. En vaak is het ook zo dat je niet onder wilt doen voor een ander, dus als zij niks koopt, weerhoud je jezelf er ook eerder van!

Tip 5: Beloon jezelf

Gaat het sparen een tijdje heel goed? Dan kun je jezelf best eens belonen met bijvoorbeeld een nieuwe nagellak of lipgloss! Heb je toch weer iets nieuws! Of beloon jezelf als je het doel hebt bereikt, door bijvoorbeeld een shoptripje te plannen! Wel uitkijken dat je dan niet alles weer uitgeeft… 😉

Je kunt ook op een andere manier sparen, door bijvoorbeeld wel dingen te kopen, maar elke maand dat je je geld of salaris krijgt een deel opzij te zetten. Na een tijdje heb je dan weer veel meer geld!

Nou, ik hoop dat jullie hier wat aan hadden en veel succes met sparen!

Misschien ziet jouw portemonnee er over een tijdje ook zo uit? 🙂

Advertenties

3 thoughts on “Oeps, te veel gekocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s